dinsdag 28 juli 2015

Dinsdag 28 juli: Hongaars gesnurk en wat zoekt Guido?

Gisteravond kwam er een Hongaarse motorrijder naast ons staan op de camping.
 Dat hebben we vannacht geweten! Zodra de beste man in slaap viel steeg er een enorm gesnurk op dat de hele nacht doorging. 

Gelukkig waren we zo moe dat we er niet teveel last van gehad hebben. We waren netjes op tijd op en zaten al rond 8 uur, vooraan de camping, aan tafel ons ontbijt te nuttigen met haver, muesli, melk, broodjes en koffie. 




Bij het vertrek merkte ik dat ik mijn zonnebril niet had. Even terug naar de kampeerplek gereden maar niets gevonden. Dus maar zonder bril op pad. De zon scheen toch niet zo hard, maar het was inmiddels wel  25 graden. Nu gauw op weg vanuit Lana (camping Arquin) naar Romagnano, een camping met slechts 4 plaatsen!


Zoals op bovenstaande routekaart is te zien volgden we niet precies Reitsma, maar de lichte variant van het, met Europese subsidie, aangelegde fietspad van de Via Claudia Augusta. Dit pad loopt grotendeels langs rivieren. 



De Etsch of Adigio.



Op twee stenen in de Etsch


Voor dit gedeelte is dat de Etsch, een brede, zeer snelstromende, rivier. 
's Morgens schoten we goed op; er was praktisch geen wind en de route is goed  bewegwijzerd. Hoewel de weg een beetje  saai over de dijk langs de rivier loopt is de omgeving prachtig; hoge bergen en je fietst van het ene naar het andere dal, wat telkens weer verrassende beelden geeft. 






Bij de stop tussen de middag treffen we 3 Amerikanen die vanaf Frankfurt aangekomen waren. Ze waren ook op de fiets onderweg en hadden hun eigen bijzondere verhaal. Zoals gister ook het geval was, stak er in de middag een forse wind op uit het zuiden. Dat schijnt standaard te zijn in dit gebied en ik ken het vanuit een vakantie aan het Gardameer: in de morgen wind uit het Noorden, tussen de middag windstilte en daarna forse wind uit het zuiden. 
De forse wind was voor ons reden om treintje te gaan rijden (achterelkaar fietsen om elkaar om beurten uit de wind te houden) om het nog enigszins vol te houden tegen de wind in.
En we zijn doorzetters. 



Zicht op Meran

Rond kwart voor 3 waren we in Trento en hebben daar nog even rondgekeken.





                       Op de piazza van Trento bij de fontein.

Daarna nog even de laatste kilometers naar Romagnano. Onderweg had Joost al gebeld of er plaats was, om te voorkomen dat we door moesten naar een andere camping. 
De camping bestond inderdaad maar uit 4 plaatsen! De gastvrouw leidde ons naar een klein plekje met pergola en tafel en stoelen. 
We zitten bij een appelkweker met vermoedelijk veel personeel. Joost moet denken aan de tv serie over de Groninger hennep telers (In Holland staat een huis)

Wat zoekt Guido hier?





Oeps, in de binnentent opgerold vanmorgen!


We hebben vandaag weer bijna 100 km gefietst, dus we waren behoorlijk moe en hebben dus nog even een tukje voor het eten gedaan:


Helaas vond men het nodig het gras te motormaaien op dit moment, wat ons tukje wel wat bemoeilijkte. Gelukkig hebben ze Joost zijn voeten er niet afgemaaid.

Terug van het eten was er ook een Pools stel uit Gdansk naast ons geïnstalleerd, die eigenlijk door hadden willen gaan naar het Gardameer, maar dit niet haalden. Zij konden dubbel genieten van de douche, want we hebben hier 2 persoons douches!


 

Uitzicht bij Romagnano waar we kamperen.

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's, zeg! Jaloers op het uitzicht, niet op de inspanningen......

    BeantwoordenVerwijderen