maandag 10 augustus 2015

Zondag 9 augustus; Andere Rome-gangers

Als ik zondagsochtends om 6 uur wakker word, is het even wennen.
 Ik hoef er straks niet uit om vervolgens tent op te ruimen, fiets op te tuigen, snel te eten en op de fiets te stappen, maar ik heb geen slaap meer. Dan maar even lezen en na een uurtje val ik toch weer in slaap, om rond 8 uur wakker te worden. Joost is al aan het douchen en ik kruip rustig uit de tent om te zien hoe het er voor staat.


Tijdens het ontbijt komt er nog een andere Rome-ganger langs.
Een echte die-hard, want de Belg is in 3 weken van Gent naar Rome gefietst, in zijn eentje.
Hij had ook last van de hitte ("in de middag fietste ik rustig") en maakte lange fietsdagen ("ik reed vaak in het donker door").
Het is dan altijd leuk om ervaringen uit te wisselen over de reisgids (Reitsma of andere), de gevolgde routes en campings. Deze Belg (Koenraad) is een ervaren fietser, want hij was vorige jaar ook al naar Santiago de Compostela gefietst.



Vandaag is een rustdag, we gaan niet veel doen is het plan.
We moeten wat zaken regelen voor de terugreis en een afspraak  met een oude vriend van Joost maken. Gelukkig heeft het thuisfront onze boardingpass voor de vlucht geregeld, we hoeven deze alleen nog maar af te drukken. Ook hebben we nog even overlegd met de camping over het afgeven van de fietsen en bagage voor het transport naar huis.

Inmiddels is naast ons al een tweede Rome-ganger (Lilian) aangekomen die woensdag terugvliegt.
Zij is vanuit Roermond gestart en is nu 5 weken onderweg, inclusief een tussenstop in Zwitserland. 

We besluiten om eerst nog even te gaan zwemmen in het meer en daarna in de namiddag met de fiets effen naar Rome te gaan om onze tocht te voltooien.
 Maar na het zwemmen en voor de fietstocht eerst wat eten.

In het restaurant, schuin aan de overkant van de camping, voelen we ons wat weggekeken, vanwege onze sjofele campingsmoking.
Daarom pakken we de fiets maar om naar een restaurant iets verder te gaan en zo kunnen we gelijk doorfietsen naar Rome.
Maar dat volgende restaurant is wat verder dan verwacht en daar zijn we niet welkom omdat de keuken al dicht is.
Daarom nog maar iets verder.
 Bij een bar kunnen we vis en ravioli eten. Inmiddels zijn we nu 6 km van onze route naar Rome afgeweken, is het al weer later en nog steeds heet.
Dus besluiten we maar om morgenochtend vroeg naar Rome te fietsen.


De route van vandaag.

Terug op de camping zijn onze mede Rome-gangers verbaasd dat we zo snel terug zijn.


Rome-gangers Lilian, Koen en Joost

Om dit uit te leggen haalt Joost maar eens 4 bier en we gaan er aan onze campingtafel  (verstrekt door de camping, inclusief 4 stoelen) maar eens goed voor zitten.
En zo'n uitleg wordt steeds uitgebreider, vooral als verschillende nationaliteiten bij elkaar zitten (Belg, Amsterdammer, Brabander en Groninger).
Zo ontdekten we dat we alle 4 in het onderwijs werken (zoals veel Rome-gangers die we tegengekomen zijn) en hebben we diepe filosofische gesprekken  over wat ieder nu beleeft tijdens het afzien bij het bergop fietsen. 
Rond 8 uur wordt er door Lillian een reuzen pizza besteld (doorsnee 30 cm, de doos is prima geschikt om een fietswiel in op te bergen) en als blijkt dat zij deze niet alleen op kan, zijn Joost en Guido en tenslotte ook nog Koen best bereid om deze mee op te eten. 

En nu gauw slapen, want morgen moeten we echt naar Rome!

1 opmerking:

  1. Super!! Jullie zijn helden hoor! Geniet nog even van Rome en een goede vlucht terug naar Nederland. Groetjes van Jan en Carolien

    BeantwoordenVerwijderen