dinsdag 4 augustus 2015

Maandag 3 augustus: We zijn écht zwagers..... En een prijsvraag!



Vanochtend natuurlijk weer om 7 uur op, tent inpakken, fiets opladen, band oppompen en lekker eten. Nou ja, het Italiaanse brood is niet om over naar huis te schrijven. Als je het aanraakt is het oud. Nu is dat voor mij niet zo'n probleem, omdat ik 's ochtends havermeel met melk en muesli eet, maar Joost wil eigenlijk zijn portie brood hebben. En dat eet moeilijk, zulk oud brood. 

Al snel nadat we vertrokken waren had maat Joost dus weer behoefte om boodschappen te doen, omdat hij genoeg wilde eten. Daarom hebben we bij onderstaande dorpswinkel maar wat inkopen gedaan. 



We worden geholpen door de dochter van de eigenaar, een schone jongedame, die bevallig met de hand het brood sneed, toen Joost  haar dat duidelijk had gemaakt. Misschien was ze graag met een van ons meegegaan de eindeloze wijde wereld in.........
Maar de verhalen vertellen ons dat zo'n jonge vrouw niet gelukkig wordt bij ons, oude mannen, en dat ze uiteindelijk weer naar de sociale omgeving terug wil waar ze vandaan komt. 


De hellingen zijn weer erg pittig, stijging van 5 tot 10%,  het gaat maar op en neer. 
Gelukkig komen we ook een stukje langs een riviertje. 
Het landschap wordt wel steeds Toscaanser, grote huizen, glooiend landschap en  we rijden langs de bijbehorende beroemde cipressen. 


Op een gegeven moment zien we Florence in het dal verschijnen. 
Na een lange prachtige afdaling (moeten we straks allemaal weer klimmen!) komen we in die schitterende stad aan.  



In een park hebben we nog Italiaanse  boterhammen gegeten. Joost kreeg er nog 2 naar binnen, dankzij het snijwerk van onze schone dame, maar eigenlijk was het niet genoeg. 
Joost: "We moeten meer yoghurt eten, dat ga ik straks thuis ook doen". 
Na enig rondrijden (zie route) vinden we de kathedraal en nog wat andere historische gebouwen. 


De Duomo van Florence



Het stadhuis




Het Stadhuisplein






Na Florence kregen we het zwaar. 

Het was echt warm geworden (38 graden) en we hadden weer forse klimmen. De eerste klim konden we even onderbreken met wat drinken en een prachtig uitzicht over Florence . 


Daarna ging het  klimmen door tot het ons bijna zwart zag voor de ogen. 
Dus maar even rustiger aan en weer wat eten en drinken.

Rond 6 uur komen we aan bij 'agriturismo' camping 
Cipollatico in Montagnana, ten zuiden van Florence. 


Er was weinig plaats, maar we mochten in de speeltuin staan. En er is een zwembad met geweldig uitzicht!


Dus vlug een duik om heerlijk af te koelen. 

De camping bleek een Nederlandse enclave te zijn en het gerucht verspreidde zich al gauw dat er twee fietsers waren gearriveerd. Twee mannen, toch geen homo's?
 Maar gelukkig wist Joost in gesprekken aan de kant van het zwembad dit gerucht te ontzenuwen door te vertellen dat we zwagers zijn...


Bij het opzetten van de tent werden we door de eigenaar geroepen dat over 15 minuten het eten klaar stond. Dus vlug ons avondtenue aan en aan tafel. 



Daar kregen we naar goed Italiaans gebruik een schotel met kaas en worsten, met brood, wijn, water, sla, minipizza's en meloen voorgeschoteld. 
We hebben ons er echt tegoed aan gedaan en hebben tot laat getafeld. 

Uitzicht vanaf de camping.




Natuurlijk hadden we weer stroom nodig en er was zowaar buiten, bij het eten, een stopcontact waar ik mijn mobiel op kon laden. Joost zijn mobiel wilde niet laden deze ochtend en nu ook nog niet. 
Dat is een probleem.
 Wat doen we als we elkaar kwijtraken? Bellen wordt dan moeilijk. Joost zou wel in een cel o.i.d. kunnen bellen, maar mijn nummer staat dan in zijn lege telefoon. 
Prijsvraag voor vandaag: hoe los je dat op?
Prijs: 2 fietsers ophalen in Rome!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten