woensdag 12 augustus 2015

Woensdag 12 augustus

Alweer een dag thuis. Heerlijk in het eigen bed en eigen huis.
Alles nog es teruglezen.
Wat een reis.
 
Drie dingen nog.
 
Eerst 'ons team', Thea en Conny die ons vier weken laten gaan om toch een beetje een hoofdstuk uit een jongensboek te helpen realiseren. Hun eigen vakantie schiet er een beetje bij in. Maar we hebben veel contact, elke avond bloggen en whatsappen wij. En wat is dat belangrijk. We zeggen dingen die normaal wel es ongezegd blijven. Ze maken ons blog, sturen een vliegtuig om ons op te halen (nou ja, ongeveer) en halen ons van het vliegveld op. Ontzettend bedankt.
 
Wat leuk om al die mensen te onmoeten!
Eerst al onze hazen Huib en Wilko die ons vanaf dag 1 drie dagen op gang helpen komen. Huib wil eigenlijk helemaal niet meer naar huis, want als echte duursporter grijpt het fietsen hem bij de lurven. Wilko pakt ons in met smeuige verhalen en trapt op zijn stadsfietsje als een gek met ons mee. En dan ontmoeten we Hanneke, Marlies en Jan, Judith en Peter, Lilian en Koen en een heleboel anderen. En dan de reacties op ons blog, de aanmoedigingen. Hartstikke leuk. Al die uitwisseling gaf zoveel kleur aan deze reis. Bedankt.

(O ja, en abt Emo die in 1212 al te voet van Groningen naar Rome reisde - hij was een inspirator voor me. Ik las http://www.libris.nl/osinga/artikel/dick-e-h-de-boer/emo-s-reis/9789072370105?MemberNr=7303&ProductID=15710179 in 2012/3 en dacht, dat kan ik ook.)
 
Twee zwagers op reis. Logisch denker enerzijds, een beetje improvisator anderzijds, een organisator en een flierefluiter, een regelaar, een dromer, de een op zoek naar de electriciteit voor de verbinding, de ander naar het verhaal om te vertellen, een stayer en een sprinter, een knorder en een snurker, een Brabander en een Groninger, een voormalig misdienaar en een ex-jongeling, SP-er en een PvdA-er.  Dat dat goed kan gaan! Twee fietsers vooral, op weg naar Rome die elkaar hebben leren kennen van haver tot gort.
 

8 opmerkingen:

  1. Prachtige afronding van dit blog, broertje! Ik heb op afstand met jullie meegenoten, en hoewel het voor ons thuisblijvers een 'aparte' vakantieperiode was, was het heel speciaal in allerlei opzichten! Fijn dat alles zo geweldig en goed is verlopen en dat jullie weer heelhuids thuis zijn!
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee jongens, proficiat hoor! Dit moet wel veel voldoening geven. 4 weken op en af, de pedalen zo'n 3 miljoen keer rond laten gaan. Maar dat is toch allemaal maar bijzaak als je, jullie blog volgend, zoveel belevenissen en leuke ontmoetingen hebt ervaren. Nogmaals hulde voor jullie allen.
    Tot later, huib

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie afsluiting zo van de reis en het blog. Na deze bijzondere zomer ook voor Thea en mij, kijken we terug en vooruit. Joost en ik gaan nog even gezellig en weekend weg voor de arbeid weer roept. Nog even het bijzondere van dit fiets avontuur vasthouden. Respect voor jullie geweldige prestatie Guido en Joost.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nogmaals welkom thuis. Heb genoten van de mooie verhalen en foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Guido en Joost, wat een geweldige tocht hebben jullie gemaakt! En wat een prestatie in die hitte. Leuk dat wij konden meereizen via jullie blog en jullie aanstekelijke verhalen en foto's.
    Nu roepen de Toscaanse en Umbrische heuvels om die te voelen onder onze pedalen....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Al eerder gezegd knul: Megaprestatie van een heel fijne collega. Proficiat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag Joost (en Guido),
    Vanuit Panningen: welkom terug! Heb jullie blog deels gevolgd (was zelf natuurlijk ook op vakantie), met veel plezier. Mooi avontuur; deo volente zal ik zelf ook zeker ooit zoiets doen. Ben net terug van een weekje fietsen (alleen) in Elzas/Vogezen. Ook aardig wat km geklommen. De mensen waar ik overnachtte (warmshowers) hebben me enorm geinspireerd. Vooral een echtpaar van ong. 60 dat net terug was van een fietsreis naar...China (zijderoute). Ze lieten me hun film zien: indrukwekkend en prachtig is te zwak uitgedrukt! Ik bedoel maar: zie jullie Rome-reis vooral als een opstapje naar meer!
    Of las ik in Guido's woorden dat dit eens maar nooit weer - was?
    O ja: die baard, Joost! Doet me denken aan type uitgetreden priester. Je bent misschien wel Roomscher dan je denkt!

    BeantwoordenVerwijderen